Logo_logo_cbg_meb

Ton de Boer wordt per 1 augustus 2017 de nieuwe voorzitter van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). Dit is tijdens de Collegevergadering van 1 juni 2017 bekendgemaakt. De Boer is arts, klinisch farmacoloog en epidemioloog. Hij werkt als hoogleraar Grondslagen van de Farmacotherapie aan de Universiteit Utrecht. De minister van Volksgezondheid heeft hem benoemd tot opvolger van de huidige voorzitter Bert Leufkens die per 1 augustus vertrekt. Dat meldt CBG.

Ton de Boer: “Patiënten moeten kunnen vertrouwen op hun geneesmiddelen. Dat is waar het CBG, door beoordeling en bewaking van werkzaamheid, risico’s en kwaliteit van geneesmiddelen, elke dag aan werkt. Ik vind het een eer om als Collegevoorzitter met een groep zeer deskundige en gedreven collega’s hier aan te mogen bijdragen.”

De Boer werkte als arts-assistent Interne Geneeskunde en promoveerde op het gebied van klinische farmacologie. Na diverse onderzoeks- en onderwijsfuncties is hij in 2001 benoemd tot Hoogleraar Grondslagen van de Farmacotherapie en Onderwijsdirecteur van de Apothekersopleiding, Universiteit Utrecht. Vanaf 2007 tot september 2015 was hij Hoofd van het departement Farmaceutische Wetenschappen, Universiteit Utrecht. Naast zijn voorzitterschap blijft hij parttime hoogleraar aan de Universiteit Utrecht.

Het College bestaat wettelijk uit maximaal 17 leden, elk met een breed wetenschappelijk, klinisch en patiëntgericht kennisnetwerk in Nederland. Het College neemt beslissingen over de toelating van geneesmiddelen tot de Nederlandse markt en is verantwoordelijk voor het voortdurend bewaken van alle geneesmiddelen die in Nederland op de markt zijn.

Door: Redactie Nationale Zorggids