Normal_zorgpersoneel_verpleging_5345

Beroepsorganisatie V&VN is blij met het extra geld dat demissionair staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid de komende jaren beschikbaar stelt voor de verpleeghuiszorg, maar alleen geld is volgens de organisatie bij lange na niet voldoende. Er zouden ook afspraken gemaakt moeten worden over de wijze waarop er extra personeel wordt aangetrokken, zegt V&VN. Dat meldt RTL Nieuws. 

Volgens de beroepsvereniging zouden er bijvoorbeeld samenwerkingsafspraken gemaakt moeten worden tussen zorginstellingen en opleidingen over het creëren van opleidingsplekken en om ervoor te zorgen dat er genoeg stageplekken zijn.

Brancheorganisatie ActiZ erkent dat de ouderenzorg onterecht een slecht imago heeft. De voorkeur gaat vaak nog uit voor werken in een ziekenhuis, terwijl er meer werkgelegenheid is in de ouderenzorg. “De ouderenzorg is juist spannender. Er wordt meer eigen inbreng van de verpleegkundigen gevraagd, terwijl in het ziekenhuis juist veel meer keuzes voor de verpleegkundigen worden gemaakt”, zegt een woordvoerder van ActiZ. 

Door: Redactie Nationale Zorggids