Normal_geld_briefjes_munten__-c_-euro_coins_and_banknotes

Ankie van Rossum, voormalig bestuurder van het St. Antonius Ziekenhuis, heeft bij haar vertrek een ontslagvergoeding van 75.000 euro ontvangen. Zij werd echter niet ontslagen, maar maakte de overstap naar het VieCuri Medisch Centrum. Volgens het St. Antonius Ziekenhuis verdiende ze de compensatie omdat ze door de Wet Normering Topinkomens een lager inkomen zou krijgen. Dat meldt RTL Nieuws.

Bestuurders van onder andere ziekenhuizen mogen volgens de Wet Normering Topinkomens (WNT) maximaal 181.000 euro per jaar verdienen. Maar omdat Van Rossum voor de inwerkingtreding van deze wet al in dienst was bij het St. Antonius Ziekenhuis, verdiende zij daar meer. Ze kreeg er een jaarsalaris van 220.000 euro. Bestuurders die vertrekken kunnen gebruikmaken van het overgangsrecht. Dit overgangsrecht houdt in dat zittende bestuurders hun salaris geleidelijk aan mogen afbouwen totdat het voldoet aan de normering.

Omdat Van Rossum zelf vertrok, had zij niet meer de gelegenheid om haar salaris zelf af te bouwen. Daarvoor wilde het St. Antonius haar compenseren. “Door het samengaan van het Zuwe Hofpoort en St. Antonius zou de raad van bestuur uit vier personen bestaan. In 2017 of 2018 zou dat worden teruggebracht naar drie leden. Nu mevrouw Van Rossum een aanbod kreeg voor een nieuwe functie, zou het overgangsrecht vervallen. Wij hebben dat op deze manier gecompenseerd”, laat het ziekenhuis weten. 

Door: Redactie Nationale Zorggids