Normal_personeel_vrijwilliger_student4564

Hbo-verpleegkundigen zonder ervaring in de geestelijke gezondheidszorg (ggz) kunnen via een traineeship van zorgaanbieder Arkin toch in de sector aan het werk. Verpleegkundigen durven niet altijd de overstap te maken naar de ggz als zij geen ervaring hebben in het werkveld. Arkin hoopt dat op te lossen door een soort stageprogramma met behoud van loon, een betaalde opleiding en veel begeleiding aan te bieden. Dit meldt Skipr. 

De deelnemers maken kennis met de verschillende disciplines binnen de geestelijke gezondheidszorg. Daardoor zullen zij ook inzetbaar zijn binnen alle takken van ggz-aanbieder Arkin. “Wij hopen op deze manier gemotiveerd en ervaren talent te werven en investeren daarvoor flink in opleiding, supervisie en begeleiding”, zegt directeur Human Resources Anny Hartstra. Ook denkt Arkin zelf veel te leren van het opleiden van de hbo-verpleegkundigen. Het programma bestaat onder andere uit forensische en acute psychiatrie, ambulantisering en crisisinterventie.

Door de ontwikkelingen in de sector is er steeds meer vraag naar scholing van werknemers. Ook is er sprake van lange wachttijden binnen de ggz. De instroom van nieuw personeel zou dat mogelijk kunnen verbeteren.

Door: Redactie Nationale Zorggids