Normal_dokter__arts__stethoscoop

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) wil een gynaecoloog schorsen omdat deze tijdens zijn opleiding seks had met een zwangere patiënte. Het aangaan van een relatie met een patiënt is verboden voor artsen, omdat er sprake is van een afhankelijkheidsrelatie. De vrouw vertelde vorig jaar over haar seksuele verleden met de man. Dit meldt RTL Nieuws. 

De vrouw en haar partner werden door de gynaecoloog behandeld omdat het niet lukte om zwanger te worden. De vrouw werd verliefd op de arts en ook toen zij spontaan zwanger werd, bleef ze de man zien. Ook zorgde de gynaecoloog voor extra echo’s terwijl daar geen medische indicatie voor was. Ondanks het feit dat de gynaecoloog te vrouw niet meer behandelde, bleven zij elkaar zien.

De seksuele relatie tussen de arts en de zwangere vrouw is volgens de IGZ reden genoeg voor een schorsing. Daarom heeft de Inspectie melding gedaan bij het tuchtcollege. De IGZ vindt dat de man de verleidingen van de vrouw had moeten weerstaan. De arts zegt dat hij viel voor het emotionele verhaal van de vrouw en haar toespelingen. De nu 42-jarige gynaecoloog werd opgeleid in het Radboudumc in Nijmegen, maar werkt op dit moment elders. De huidige werkgever van de gynaecoloog is op de hoogte van het voorval en steunt de arts in zijn verhaal.

Door: Redactie Nationale Zorggids