Logo_cnv_zorg___welzijn_logo

Het project ‘Sterk in je werk, zorg voor jezelf’ van CNV Zorg & Welzijn en RegioPlus heeft haar duizendste deelnemer verwelkomd. Met dit project krijgen vijfduizend zorgmedewerkers de kans hun loopbaan een positieve wending te geven. Dat meldt CNV. 

Suzanne Kruizinga, voorzitter CNV Zorg & Welzijn: “We maken ons samen sterk om mensen voor deze sector te behouden of binnen te halen en arbeidsmarktfit te houden. De inzet is om ze door loopbaanoriëntatie weerbaarder en wendbaarder op de arbeidsmarkt te laten worden, waardoor de kans op werkbehoud of nieuw werk wordt vergroot.” Sterk in je werk, zorg voor jezelf werkt ook preventief, omdat de veranderende zorg vraagt om andere competenties van medewerkers.

Door de inzet van loopbaanadviseurs van de regionale werkgeversorganisaties wordt er gebruik gemaakt van een persoonlijke aanpak die de kennis en mogelijkheden van de doelgroep op de arbeidsmarkt vergroot. Deelnemers aan Sterk in je werk worden gemotiveerd en geholpen met cv’s, sollicitatiebrieven etc. Ook worden ze gewezen op mogelijkheden als loopbaantesten, scholingsmogelijkheden, vacaturebanken en scholingsvouchers. De regionale aanpak, zorgt er volgens Kruizinga voor dat we mensen echt kunnen helpen met hun loopbaan aan de slag te gaan. “We leveren maatwerk. Dat is intensief, maar ook zeer waardevol. De zorgmedewerkers in kwestie zien weer perspectief”.

CNV Zorg &Welzijn en RegioPlus zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor de uitvoering van het project en de daarbij horende coördinatie. Het ministerie van Volksgezondheid heeft een subsidie beschikbaar gesteld om het project ‘Sterk in je werk, zorg voor jezelf’ mogelijk te maken. FNV Zorg & Welzijn ondersteunt het project. RegioPlus draagt zorg voor de landelijke coördinatie en de regionale uitvoering.

Aanmelden voor loopbaanondersteuning om in zorg en welzijn aan het werk te blijven of te komen kan via www.sterkinjewerk.nl.

Door: Redactie Nationale Zorggids