Logo_umcu_umc_utrecht_logo

Medewerkers van UMC Utrecht zijn niet tevreden over de onderlinge samenwerking op het Centrum voor Thuisbeademing. Het universitair medisch centrum heeft besloten om veranderingen door te voeren die moeten bijsturen in de samenwerking, cultuur van leidinggeven en bemensing van het centrum. In een rapport brengt het UMC Utrecht zelf de bevindingen naar buiten, waarbij wordt gesteld dat patiënten er geen directe gevolgen van ondervinden. Dit meldt UMC Utrecht.

Vorige zomer deden een aantal medewerkers melding over zorgen rondom patiëntenveiligheid en de cultuur van leidinggeven. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) werd daarom ingeschakeld die het medisch centrum enige tijd onder verscherpt toezicht stelde. Dat had te maken met een aantal medische missers die niet gemeld werden bij de Inspectie. Dat gebeurde op de afdeling keel-neus-en oogheelkunde (KNO) en hoofd-hals chirurgische oncologie (HHCO). Onderzoeksprogramma Zembla bracht dit tijdens een uitzending aan het licht.

UMC Utrecht gaat met een aantal medewerkers gesprekken voeren over hun toekomst binnen het medisch centrum. Ook wordt de afdeling voor Thuisbeademing vanaf dit najaar ondergebracht bij de afdeling longziekten. Dit moet niet alleen voor een betere samenwerking zorgen maar geeft ook een betere beschikbaarheid van medewerkers.

Door: Redactie Nationale Zorggids