Normal_euro_geld_betalen__7_

Een voormalig afdelingshoofd en twee ex-directeuren van ziekenhuis Nij Smellinghe hebben bij hun vertrek gezamenlijk 8 ton ontvangen. Dit blijkt uit de jaarrekening van het ziekenhuis in Drachten, meldt RTL Nieuws.

De afdelingshoofd alleen kreeg voor zijn vertrek 267.500 euro mee. Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis was zijn vertrekpremie zo hoog, omdat hij meer dan dertig jaar voor het Nij Smellinghe werkte. “Dit bedrag is een combinatie van een ontslagpremie en een aanvullingsregeling uit de cao, die door juristen en de accountant is goedgekeurd”, aldus de woordvoerder.

Waarom de afdelingshoofd weg moest, is niet bekend. De twee directeuren traden terug wegens een verandering in de organisatiestructuur. Beide mannen zijn alweer elders aan het werk. Hoe hoog de vertrekpremie van de voormalig zorgdirecteuren was, wil het ziekenhuis niet zeggen. Wel is bekend dat deze bedragen op ongeveer dezelfde hoogte liggen als de vergoeding voor de afdelingshoofd. Dit maakt dat het totaalbedrag op ongeveer 8 ton ligt. 

Door: Redactie Nationale Zorggids