Logo_fnv_logo

De FNV werkt niet langer mee aan het overleg over de arbeidsmarkt in de zorg voor ouderen. Aanleiding is dat werkgevers zelfs kleine verbeteringen in de laagste loonschalen voor thuiszorgmedewerkers saboteren. Dat meldt FNV.

De afgelopen maanden hebben vakbonden, werkgevers en het ministerie onder het motto ‘Aan het werk voor ouderen’ gesproken over een betere aanpak van het personeelsbeleid en verbeteren van de kwaliteit in de ouderenzorg. Daarbij moet het gaan om opvullen van personeelstekorten, door functies aantrekkelijker te maken en betere arbeidsvoorwaarden. Op dit moment zijn er al 25.000 vacatures in de zorg.

Gisteren is de FNV uit dit overleg gestapt. Aanleiding is dat geen harde afspraken kunnen worden gemaakt over de echte problemen in de sector: meer echte banen en terugdringen van flex en werkdruk.

Daarbij weigeren de werkgevers (ActiZ en Branchevereniging Thuiszorg Nederland) mee te werken aan een eerder afgesproken verbetering van de twee laagste loonschalen voor de huishoudelijke thuiszorg, aldus FNV. Door die afspraak zouden werknemers binnen 5 jaar qua uurloon omhoog gaan van 10,35 naar 12,92 euro per uur, in stapjes van 50 cent per jaar. Werkgevers werken de uitvoering hiervan in de praktijk nu tegen.

Door: Redactie Nationale Zorggids