Normal_e-learning__leren__online

Thuiszorgorganisatie Tzorg en Samen dementievriendelijk ontwikkelden samen een online training voor medewerkers in de gehele thuiszorgbranche. De training leert thuishulpen dementie eerder te herkennen en nog betere zorg te verlenen aan cliënten met dementie. Dat meldt Tzorg.

Tzorg vindt het belangrijk dat thuiszorgmedewerkers weten hoe zij het beste kunnen handelen wanneer zij zorg verlenen aan cliënten met dementie. De door Tzorg en Samen dementievriendelijk ontwikkelde training kan door medewerkers van alle thuiszorgorganisaties gratis gevolgd worden via www.samendementievriendelijk.nl/thuiszorg.

In de training worden praktijksituaties geoefend waarmee thuiszorgmedewerkers te maken krijgen als ze zorg leveren bij cliënten met dementie. Deze praktijksituaties zijn aangedragen door de medewerkers zelf waardoor de training zeer herkenbaar is. 

Eén op de vijf mensen krijgt dementie. Deze mensen wonen vaak thuis en willen zo lang mogelijk een ‘gewoon’ leven leiden. Samen dementievriendelijk is een vijfjarig project dat Nederlanders bewust moet maken van de impact die dementie heeft op de samenleving. Het helpt als mensen dementie herkennen en iets kunnen betekenen voor iemand met dementie of een mantelzorger. Samen dementievriendelijk is een samenwerkingsverband tussen Alzheimer Nederland, pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM en het ministerie van Volksgezondheid. Samen dementievriendelijk is onderdeel van het Deltaplan Dementie. 

Door: Redactie Nationale Zorggids