Normal_tergooiziekenhuizen_hilversum__logo

De artsen van de Tergooi ziekenhuizen die betrokken waren bij de dood van een 21-jarige jongen, worden niet vervolgd. Tophockeyer Rogier Mooij werd in 2014 opgenomen met pijn in zijn borst. De artsen stelden vast een klaplong vast, maar later bleek het een ontstoken hartzakje te zijn. Twintig uur na opname overleed hij. Dat meldt NOS.

Ondanks dat er fouten zijn gemaakt, ziet het Openbaar Ministerie (OM) geen direct verband tussen de gemaakte fouten en het overlijden van de patiënt. “Omdat het verband er niet is, vervalt de basis voor strafrechtelijke vervolging”, aldus het OM.

In maart kreeg de betrokken longarts een officiële waarschuwing van het Regionaal Tuchtcollege. De longarts begeleidde een arts-assistent die Mooij onderzocht en de klaplong diagnosticeerde. Zij werkte slechts enkele maanden in het ziekenhuis. Ze onderzocht het bloed, hart en de longen van de man en overlegde hierover met de longarts en een internist. Op een longfoto zagen ze uiteindelijk toch geen klaplong, maar de artsen konden nog niet vaststellen wat het wel was. Ze namen Mooij op in het ziekenhuis en wilden het onderzoek de dag erop vervolgen. Echter kwam hij ‘s nachts te overlijden. 

Door: Redactie Nationale Zorggids