Normal_camera_vloggen

Om het imago van de ouderenzorg op te krikken, zijn medewerkers van zorginstelling Laurens gaan vloggen. Sinds vorige week laten drie jonge medewerkers zien wat het werken in de ouderenzorg precies inhoudt. De video’s zijn te zien op de Facebook- en Instagrampagina van Laurens. De zorginstelling wil hiermee aan jongeren laten zien dat de ouderenzorg leuk is en hoopt zo de openstaande vacatures te vervullen. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Hugo Borst schreef onlangs in een column dat hij vindt dat de ouderenzorg weer ‘sexy’ gemaakt moet worden. Werken in de ouderenzorg is namelijk het beroep van de toekomst, zo stelt Borst. Zijn moeder woont in een verpleeghuis.

Eén van de vloggers is Nadia Oliveira. Zij doet mee omdat ze graag aan anderen wil laten zien dat werken in de ouderenzorg meer is dan enkel ouderen wassen. “Alleen worden die leuke dingen in de zorg niet zo goed onder de aandacht gebracht. We doen zo veel leuke dingen met die mensen: pannenkoeken bakken, winkelen. En in het team is het gezellig”, aldus Oliveira die onlangs haar studie als verzorgende afrondde. 

Door: Redactie Nationale Zorggids