Normal_rss_entry-96443

Gijs Staverman zet zich vanaf donderdag in voor KWF Kankerbestrijding. De radio-dj is een van de drie nieuwe ambassadeurs van de organisatie.

“Ik wil mensen inspireren om de sigaret te laten liggen”, zegt Gijs, die zelf drie jaar geleden stopte met roken nadat hij 32 jaar lang geregeld een sigaret pakte. “Ik gun het mensen zo om te stoppen met roken.” De NPO Radio 2-dj zet zich al langer in voor de jaarlijkse campagne Stoptober, maar wil zich als Vriend van KWF nog meer inzetten voor rookpreventie.

Ook RTL 4-meteoroloog Dennis Wilt en Qmusic-nieuwslezeres Fien Vermeulen zijn vanaf donderdag Vrienden van KWF. Beiden hebben kanker van dichtbij meegemaakt. Dennis’ dochter kreeg op jonge leeftijd leukemie, inmiddels gaat het goed met haar. Fien kreeg in 2012 te horen dat ze lymfeklierkanker heeft. Zij wil “laten zien dat het oké is om ondanks al je optimisme en strijdlust verdrietig te zijn”. “Dat sterk zijn niet betekent dat je geen verdriet mag hebben. Dat kan echt naast elkaar bestaan.”

Dennis zat met “zo veel vragen” toen leukemie werd geconstateerd bij zijn dochter. “Er gingen direct zo veel vragen door ons hoofd. En niet alleen bij ons als ouders, maar ook bij onze familie en vrienden”, zegt de weerman. “Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om ergens met deze vragen terecht te kunnen. En om je ervaringen te delen met lotgenoten.”

Door: ANP