Normal_borstvoeding_baby_borst_voeding

Er is een nieuwe e-learning ‘Borstvoeding’ beschikbaar. De e-learning is bedoeld voor alle zorgprofesssionals die hun kennis omtrent borstvoeding willen of moeten vergroten. Dat meldt Vakblad Vroeg. 

Ongeveer 80 procent van de nieuwe moeders start met het geven van borstvoeding, maar dit percentage daalt binnen enkele weken doordat zij bijvoorbeeld pijn voelen of onvoldoende melk produceren. Een werkgroep van het Platform Borstvoeding ontwikkelde daarom een e-learning voor zorgprofessionals, zodat zij over voldoende kennis beschikken om vrouwen hiermee te helpen. Het doel: voorkomen dat nieuwe moeders voortijdig stoppen met borstvoeding geven.

De cursus is voor iedereen in de zorgsector die te maken heeft met borstvoeding. Dit betekent dat niet alleen verloskundigen, gynaecologen en verpleegkundigen kunnen deelnemen aan de e-learning, maar ook kinderartsen, huisartsen en de jeugdgezondheidszorg.  In de e-learning zijn verschillende leerpaden vastgelegd voor de verschillende beroepsgroepen.

Het Platform Borstvoeding bestaat uit twintig vertegenwoordigers, waaronder jeugdartsen, huisartsen en verpleegkundigen, maar ook uit borstvoedingsorganisaties, beroepsverenigingen, het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid, ActiZ en de overheid. 

Door: Redactie Nationale Zorggids