Logo_kwadrantgroep_logo

Zeventig medewerkers van zorginstelling De Kwadrantgroep, verenigd in FNV Zorg & Welzijn, hebben gisteren een brief met eisen aangeboden aan hun raad van bestuur. Dit deden ze omdat hun werkdruk te hoog is, zij te weinig collega’s hebben en omdat de medewerkers waardering missen. In deze brief, die onderschreven wordt door de 450 collega’s die hun handtekening zetten, riepen de medewerkers de raad van bestuur op om met hen in gesprek te gaan over hun eisen. Dit meldt FNV.

“Een actie met een eerste succes”, aldus Maureen van der Pligt, bestuurder FNV Zorg & Welzijn. “De raad van bestuur ging na afloop voor het eerst in gesprek met een aantal van de zorgmedewerkers. Tijdens de actie en in het gesprek benadrukten de actievoerders dat zij snel oplossingen willen en niet willen praten om het praten.” In de derde week van augustus treft een delegatie van de FNV-leden en de raad van bestuur elkaar weer om inhoudelijk op de eisen in te gaan.

De raad van bestuur zegt zelf te werken aan maatregelen, maar meldt dat het moeilijk is om goed personeel te vinden. Van der Pligt zegt hierover: “Deze maatregelen zijn weinig concreet. En De Kwadrantgroep heeft al goed personeel, alleen deze werkt met kleine contracten. Een gemiddeld contract binnen De Kwadrantgroep heeft een omvang van maar 16 uur. Veel medewerkers geven zelf aan meer uren te willen werken, dus een deel van het personeelstekort kan zo opgelost worden. De Kwadrantgroep is immers een financieel gezonde organisatie.”

De medewerkers eisen meer collega’s om de hoge werkdruk en het hoge ziekteverzuim tegen te gaan. Werken bij De Kwadrantgroep moet aantrekkelijk worden, zodat vacatures opgevuld worden en goede collega’s blijven en komen. Bestaande collega’s die dat willen, moeten contractuitbreiding krijgen. De medewerkers eisen ook meer tijd om aandacht aan hun bewoners en cliënten te kunnen besteden.

Door: Redactie Nationale Zorggids