Normal_cosmetische_operatie__plastische_chirurgie

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft de aanwijzing en de last onder dwangsom bij de Clinique Dr. Don in Hengelo beëindigd. Vorig jaar kreeg de kliniek voor cosmetische chirurgie een aanwijzing van de Inspectie. De tekortkomingen zijn inmiddels verbeterd. Dit meldt de IGZ.

Op 27 oktober 2016 kreeg Clinique Dr. Don een aanwijzing van de inspectie. De kliniek moest elf tekortkomingen oplossen binnen drie maanden. Deze tekortkomingen gingen over dossiervorming, zorgproces, infectiepreventie, medicatieveiligheid en medische technologie.

In de kliniek vinden ingrepen plaats zoals op het gebied van liposucties, lipofillings, ooglidcorrecties en het verwijderen van permanente fillers. De verbetermaatregelen waren nodig om een veilige omgeving te garanderen voor ingrepen in de kliniek.

De kliniek bleek niet tijdig alle tekortkomingen te hebben opgelost. Op 28 april 2017 volgde daarom een last onder dwangsom. Na het opleggen van de last onder dwangsom heeft de kliniek op 8 en 11 mei 2017 een aantal documenten overgelegd en bracht de inspectie op 19 mei 2017 een bezoek aan de kliniek om vast te stellen of aan de aanwijzing en de last onder dwangsom werd voldaan.

De tekortkomingen op het gebied van dossiervoering en zorgproces zijn verbeterd. Hiermee heeft de zorgaanbieder voldaan aan de aanwijzing en de LOD. De inspectie zal de voortgang bij de kliniek blijven volgen.

Door: Redactie Nationale Zorggids