Logo_fnv

Medewerkers van zorginstelling De Kwadrantgroep, verenigd in FNV Zorg & Welzijn, gaan de komende tijd hardere acties voorbereiden tegen het beleid van hun raad van bestuur. Dat meldt FNV. 

Op 18 juli hebben ongeveer zeventig medewerkers een brief met eisen aangeboden aan directeur Roelof Jonkers. Hij zou uiterlijk 31 juli reageren op de eisen en een gesprek inplannen met een delegatie van de medewerkers, maar het is tot op heden stil gebleven.

Maureen van der Pligt namens FNV Zorg & Welzijn: “Medewerkers willen meer collega’s om de werkdruk en het ziekteverzuim te verlagen, ze willen meer tijd voor cliënten en voor zichzelf en ze willen meer waardering. Dit zijn eisen die de kwaliteit van zorg alleen maar ten goede komen. Dat moeten de directie en de raad van bestuur toch ook willen?”

De medewerkers sturen deze week een brief naar hun raad van bestuur als reactie op het niet nakomen van de afspraken. Van der Pligt vervolgt: “Als deze brief niet leidt tot snelle en concrete stappen vanuit de directie, staan de medewerkers klaar voor een volgende actie. Deze zal dan een harder karakter hebben. Wie niet horen wil, moet voelen, nietwaar?”

Door: Redactie Nationale Zorggids