Normal_nursing_students

De personeelstekorten in de zorg zijn zo ernstig dat zorginstellingen tienduizenden oude medewerkers vragen om terug te keren. Deze medewerkers zijn de afgelopen jaren ontslagen vanwege de grootschalige bezuinigingen in de ouderenzorg. Het motto van de campagne: ‘De zorg heeft u weer nodig’. Dat meldt Algemeen Dagblad.

Komend najaar gaat een landelijke campagne van start waarin voormalig zorgmedewerkers worden gevraagd om terug te keren naar de sector en onervaren mensen wordt gevraagd om te kiezen voor de zorg.

Het UWV verwacht dat het aantal openstaande vacatures in de zorg dit jaar op 105.000 komt te staan. Een toename van 10.000 ten opzichte van het jaar ervoor. “Deze actie komt niet onverwacht, we hebben het zien aankomen. Werkgevers hengelen allemaal in dezelfde vijver”, aldus Karim Skalli van FNV. In totaal kwamen zeventigduizend zorgmedewerkers de afgelopen jaren zonder werk te zitten.

Brabantse werkgeversvereniging Transvorm is initiatiefnemer van het plan Zonder Zorg 2020. Naast voormalig medewerkers opsporen zijn werkgevers in Noord-Brabant ook op zoek naar vluchtelingen en mensen met een beperking die eventueel openstaande functies kunnen vervullen. Het is de bedoeling dat in ieder geval tweehonderd vluchtelingen dit jaar nog in de zorg aan de slag kunnen.

Door: Redactie Nationale Zorggids