Normal_normal_dokter__arts__stethoscoop

Meer dan tweeduizend patiënten in Lelystad zitten plotseling zonder huisarts. De huisarts van ’t Hart Medisch Centrum zegt op het antwoordapparaat dat hij stopt als arts en dat er een vervanger is geregeld. De vervanger weet alleen van niets en de zorgverzekeraar waarmee hij een contract heeft ook niet. Dat meldt Omroep Flevoland. 

Patiënten kunnen zich niet inschrijven bij een andere huisarts, omdat hun medisch dossier niet is vrijgegeven. Toch willen huisartsen in Lelystad helpen, ondanks een ontbrekend zorgdossier. Wie een huisarts nodig heeft, kan zich tijdelijk melden bij Gezondheidscentrum Warande of ’t Woud.

Volgens Ingrid Letsch, voorzitter van Huisartsen Groep Lelystad, ligt de verantwoordelijkheid voor de overname van de praktijk van de verdwenen huisarts bij zorgverzekeraar Zilveren Kruis. Deze zegt geen informatie te hebben van de huisarts. Pas als hij zijn contract opzegt, zal de zorgverzekeraar stappen nemen om een vervanger te regelen. Wie over wil stappen naar een andere huisarts, kan het beste contact opnemen met zijn of haar eigen zorgverzekeraar, aldus Zilveren Kruis.

De huisarts van ’t Hart Medisch Centrum kwam eerder negatief in het nieuws. Hij zou te veel geld declareren en de administratie niet op orde hebben. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) gaf hem een boete van 100.000 euro en hij is nog in afwachting van een uitspraak van het Regionaal Tuchtcollege in Zwolle.

Door: Redactie Nationale Zorggids