Normal_logo_logo_kngf

Medio september sloot demissionair minister Schippers samen met vertegenwoordigers van patiënten, zorgverzekeraars en zorgverleners (waaronder fysiotherapeuten) een eerste akkoord voor paramedische zorg. KNGF-voorzitter Guusje ter Horst was daar ook aanwezig en stemde in met het akkoord onder voorbehoud van akkoord van de leden. Deze week heeft negentig procent van de leden van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) ingestemd met het akkoord. Dat meldt Skipr. 

De partijen zijn overeengekomen dat er een set aan algemene kwaliteitsafspraken komt voor de gehele paramedische zorg. Hierdoor krijgen patiënten sneller en beter inzicht in de kwaliteit van zorgverleners. Ook worden de richtlijnen waaraan de verschillende beroepsgroepen voldoen verduidelijkt en aangescherpt. Hierdoor wordt het makkelijker om vooraf een goede keuze voor een zorgverlener te maken.

Het akkoord geldt voor 2017 en 2018, maar de acties die zijn afgesproken lopen wel door in de jaren daarna. Het ministerie stelt hiervoor in totaal 2 miljoen euro beschikbaar. In de paramedische zorg zijn ongeveer 30.000 zorgverleners werkzaam.

Door: Redactie Nationale Zorggids