Normal_fnv

Zorgmedewerkers van De Kwadrantgroep, georganiseerd in FNV Zorg & Welzijn, voelen zich geïntimideerd door hun eigen bestuur. Dit zegt FNV naar aanleiding van de actie die gisteren werd gevoerd. 

Tijdens de bustour, die gisteren langs de verpleeghuizen van De Kwadrantgroep ging, mochten zorgmedewerkers niet de openbare ruimtes in. Ook was er een manager die de hele dag achter de tour aanreed om iedereen in de gaten te houden, aldus de vakbond.

Mauren van der Pligt, bestuurder bij FNV Zorg & Welzijn: “Dit is een valse start voor onze gesprekken met het bestuur. In plaats van samen met ons te werken aan echte oplossingen voor de kleine contracten, het hoge ziekteverzuim en de slechte roosters, worden onze leden door managers gevolgd en scherp in de gaten gehouden. Terwijl het enige wat de medewerkers wilden doen, was met hun collega’s in gesprek gaan over hun werk.”

De FNV organiseert vandaag een bijeenkomst voor medewerkers van De Kwadrantgroep om te praten over de problemen en om het gesprek met het bestuur voor te bereiden. Dankzij eerdere acties hebben zorgmedewerkers een gesprek met het bestuur afgedwongen.

Door: Redactie Nationale Zorggids