Normal_rechtszaak_hamer_rechtbank2

Een 56-jarige vrouw uit Eindhoven heeft een celstraf van 28 maanden, waarvan zes voorwaardelijk, opgelegd gekregen. Tussen 2007 en 2013 pleegde ze als zorgbemiddelaar fraude met persoonsgebonden budgetten (pgb’s) en waste ze geld wit. Om die reden mag zij ook enkele jaren niet meer in de financiële of administratieve dienstverlening in de zorg werken. Dat meldt Rechtspraak.nl. 

De vrouw deed zich voor als bemiddelaar voor budgethouders, hield hun administratie bij en had inzicht in hun bankrekeningen. Jarenlang vulde zij zonder medeweten van de pgb-houders formulieren in die zij vervolgens aan de zorgverzekeraar overhandigde. Het geld dat zij van de zorgverzekeraars ontvingen op de rekeningen van de budgethouders, haalde zij er daarna vanaf.

“De rechtbank houdt er bij het bepalen van de straf rekening mee dat de 56-jarige vrouw op een snelle en gemakkelijke manier aan veel geld wilde komen. Daarbij trok zij zich er niets van aan dat zij door haar handelen het maatschappelijke draagvlak voor het pgb-stelsel ernstig heeft ondermijnd”, zo is te lezen op de website van Rechtspraak. 

Door: Redactie Nationale Zorggids