Logo_fnv-zorg-logo

Nadat zorgmedewerkers van De Kwadrantgroep in Friesland, georganiseerd in FNV Zorg & Welzijn, enkele maanden actie hebben gevoerd, zijn nu de eerste concrete afspraken gemaakt met de raad van bestuur. Deze afspraken moeten de werkdruk, onderbezetting en ongezonde roosters aanpakken. Dat meldt FNV. 

De Raad heeft onder andere toegezegd dat er geen helpenden en voedingsassistentes worden ontslagen. “We zijn blij dat de raad van bestuur naar zijn medewerkers luistert en dat zij de eerste successen hebben behaald”, zegt Luisa Moreno Ruiz van FNV Zorg & Welzijn. “Maar we zijn er nog niet. Onze leden binnen De Kwadrantgroep gaan door tot de betere en gezondere roosters een feit zijn. De acties zijn voorlopig wel opgeschort.”

De Kwadrantgroep zet de eerste concrete stappen om zich te houden aan de landelijke afspraken die werkgevers, vakbonden en de politiek in de Arbeidsmarktagenda hebben gemaakt. Daarnaast krijgen verzorgenden in de Individuele Gezondheidszorg (VIG) na hun proeftijd meteen een vast contract, komt er duidelijkheid over de reistijden, en mogen collega’s tijd voor overdracht als werktijd schrijven. De werktelefoon mag vaanf nu uit als de dienst erop zit en gebroken diensten zijn niet meer toegestaan, tenzij een medewerker er zelf om vraagt.

Volgens FNV moeten er nu nog afspraken worden gemaakt voor gezonde roosters en een goede balans tussen werk en privé. Daarover gaat de vakbond in gesprek met de FNV-leden die werken bij Kwadrantgroep. 

Door: Redactie Nationale Zorggids