Normal_normal_normal_hamer__stethoscoop__medisch_tuchtcollege__1_

Een tandarts en zijn broer (tevens orthodontist) stonden gisteren terecht voor het onzedelijk betasten van tientallen patiënten, waaronder minderjarigen. Tegen de tandarts is een celstraf van zes maanden geëist. Hij is inmiddels ook geschorst. Zijn orthodontist-broer is geschrapt uit het BIG-register. Dat meldt het Algemeen Dagblad. 

De broers uit Apeldoorn stonden gisteren v oor de rechter en noemden de beschuldigingen van de vrouwen leugens. Beiden beweren onschuldig te zijn. Maar uit dossiers van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) blijkt dat het al langere tijd niet pluis is bij de tandarts en orthodontist die een praktijk in Deventer en in Halle hebben.

Doordat vrouwen nadat ze uit te behandelkamer niet altijd wisten of de betasting nu expres of per ongeluk was, wisten zij niet wat ze ermee aan moesten. Toch kwamen er diverse aangiftes binnen en stonden de mannen op 7 juli voor het tuchtcollege. Uit verklaringen daar bleek dat zij zo te werk gingen dat ze het altijd konden ontkennen of afdoen als foutje. Het tuchtcollege oordeelde afgelopen zomer dat de tandarts geschorst moet worden en dat de orthodontist volledig uit het BIG-register geschrapt moest worden. De rechtszaak van gisteren was het hoger beroep van de mannen. De zaak is inmiddels verder uitgesteld.

Door: Redactie Nationale Zorggids