Normal_zorgspectrum-het-zand-logo

In augustus maakte Zorgspectrum Het Zand al bekend op grootschalig niveau te gaan reorganiseren. Destijds gaf de zorgorganisatie toe te schrappen in vaste contracten en dat medewerkers met een tijdelijk contract niet verlengd werden. Om hoeveel ontslagen het exact ging, was niet bekend. Tot nu. Eind september liet Zorgspectrum het Zand weten zeker honderd voltijdsbanen te schrappen. Dat meldt Skipr.

De reorganisatie blijkt nodig nadat Het Zand, met vestigingen in Zwolle, Staphorst, Nieuwleusen, Wijhe en Heino, een tekort van 2,7 miljoen euro had in 2016. Uit een interne mededeling van de directie blijkt dat Het Zand meer zorg heeft geleverd dan vergoed wordt door zorgverzekeraars. Bovendien is er een nieuwe cao in werking getreden waardoor personeelsleden recht hebben op een nabetaling van onregelmatigheidstoeslagen. Dit bedrag was niet begroot.

“Focus op kernactiviteiten en terugbrengen van kosten, resulteert in een afbouw van het aantal banen binnen onze organisatie. We moeten helaas afscheid nemen van een groot aantal collega’s, circa 100 fte’s. Het gaat dan om zowel zorgfuncties als ondersteunende functies, op alle vlakken en niveaus binnen Zorgspectrum Het Zand”, licht bestuurder Tamara Ritsema toe.

Het herstelplan dat de reorganisatie in gang zet gaat van start op 1 november aanstaande.

Door: Redactie Nationale Zorggids