Normal_aanbieding_koffertje_tweede_kamer_prinsjesdag_2015_07

De tweede minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) is bevestigd. RTL Nieuws zei het al, maar nu is het zeker: VVD’er en UWV’er Bruno Bruins gaat zich op het ministerie bezighouden met sport en ziekenhuiszorg. Ook is de staatssecretaris van Volksgezondheid bekend. Paul Blokhuis is nu nog namens de ChristenUnie wethouder in Apeldoorn, maar wordt binnenkort beëdigd als staatssecretaris. Dat meldt Skipr.

 

Bruins heeft ervaring binnen de politiek. Zo is hij op lokaal niveau wethouder geweest, werd hij in 2004 locoburgemeester en was hij acht maanden lang staatssecretaris van Onderwijs.

Ook Blokhuis is geen onbekende in de Tweede Kamer. Jaren geleden was hij beleidsmedewerker bij de fractie Reformatorische Politieke Federatie (RPF). Later werd hij dat voor de ChristenUnie en sinds 2006 is hij wethouder in Apeldoorn, waar hij zicht bezighoudt met zorg, jeugd, welzijn en de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Als staatssecretaris gaat de 53-jarige Blokhuis zich onder andere inzetten voor de geestelijke gezondheidszorg, preventie en maatschappelijke opvang.

Door: Redactie Nationale Zorggids