Normal_logo_logo_thebe

Vorige week woensdag publiceerde de vakbond FNV een zwartboek met daarin driehonderd misstanden die in de verzorgingstehuizen van woonzorgcentrum Thebe zouden plaatsvinden. Medewerkers van de zorgorganisatie hebben nu ook een reactie gepubliceerd: een witboek. Een groot deel van de medewerkers is het namelijk niet eens met de manier waarop FNV Thebe in een kwaad daglicht stelt. Dat meldt Omroep Brabant. 

In het zwartboek staat dat de misstanden zijn ontstaan door een chronisch personeelstekort en de inzet van flex- en uitzendkrachten. Medewerkers die nu het witboek presenteren ontkennen niet dat er een hoge werkdruk is ontstaan door de personeelstekorten, maar noemen de neergepende misstanden compleet onjuist.

Nanon van der Veen is de initiatiefneemster van het witboek: “Het beeld dat er allerlei misstanden zijn en dat bewoners aan hun lot worden overgelaten is helemaal vertekend.” Ze vroeg haar collega’s om juist de positieve dingen binnen Thebe op te noemen en deze bundelde zij in de tegenhanger van het zwartboek. 

Door: Redactie Nationale Zorggids