Normal_vgn_vereniging_gehandicaptenzorg_nederland_logo

De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) reikt op donderdag 23 november de ‘Wát een vakprijs’ uit. Een prijs die medewerkers in de gehandicaptenzorg in het zonnetje moet zetten. De campagne voor de verkiezingen ging in april al van start. De genomineerde teams zijn een team van Bartiméus, een wijkteam van Sherpa en team Binnenklingen van Middin. Wie wil stemmen op het laatste team, kan dat vandaag nog doen via Facebook. Dat meldt VGN.

De campagne van VGN heeft als doel om waardering uit te spreken voor alle zorgprofessionals die werken met mensen met een beperking. Tijdens de lancering van de campagne in april noemde VGN-directeur Frank Bluiminck werken in de gehandicaptenzorg echt vakwerk. Stemmen kan via de Facebookpagina Werken in de Gehandicaptenzorg. Stemmen is mogelijk sinds deze week en ieder team krijgt of kreeg 8 uur om hartjes binnen te halen. De stemronde voor Sherpa en Bartiméus is inmiddels gesloten.

Het aantal Facebookstemmen bepaalt welk team wint, maar er is ook een vakjury die de teams beoordeelt. De jury bestaat uit voormalig staatssecretaris Jetta Klijnsma, verslaggever Willem Vissers en ervaringsdeskundigen Idman Nur en Elis Jongerius. Het winnende team krijgt 2.500 euro.

Door: Redactie Nationale Zorggids