Logo_vws

Naar aanleiding van vragen uit de Eerste en de Tweede Kamer, voelden de duo-ministers van het nieuwe kabinet zich genoodzaakt uitleg te geven over de taakverdeling. Op het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is minister Hugo de Jonge aangesteld als eindverantwoordelijke. Dat meldt Rijksoverheid.  

Naast dat hij eindverantwoordelijke is voor het gehele departement, heeft hij ook de onderwerpen Care, Wet langdurige zorg (Wlz), Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), mantelzorg, jeugdbeleid, jeugdwet en jeugdgezondheidszorg, wijkverpleegkundige zorg, het persoonsgebonden budget (pgb) en diverse medisch-ethische vraagstukken onder zijn vleugel. Ook is hij verantwoordelijk voor de organisatorische aansturing van het Sociaal Cultureel Plabureau, en de toezicht- uitvoeringsorganisaties.

Minister Bruno Bruins ondersteunt De Jonge op de gebieden cure, zorgtoeslag en pakketbeheer, Zorgverzekeringswet (Zvw), drugs, curatieve zorg, voedselveiligheid, gezondheidsbescherming, infectieziektebestrijding, sportbeleid, medische (bio-)technologie en genees- en hulpmiddelen.

Tot slot heeft staatssecretaris Paul Blokhuis in zijn portefeuille: geestelijke gezondheidszorg, preventie, maatschappelijke opvang en beschermd wonen, gezondheidsbevordering, maatschappelijke diensttijd, de BES-eilanden en oorlogsgetroffenen en verzetsdeelnemers. 

Door: Redactie Nationale Zorggids