Normal_snapchat

Een studente van het Rotterdamse Albeda College is geschorst nadat ze zich negatief uitliet over haar stage bij ouderenzorginstelling Laurens. Via een video op social media zeurde ze over haar werkzaamheden, terwijl ze met een oudere buiten liep. Dat melden Skipr en het Algemeen Dagblad.

Op het filmpje dat inmiddels offline is gehaald, zegt het meisje zicht te schamen. Ze snapt niet waarom ze met oude mensen door de stad moet lopen. Zorginstelling Laurens heeft geschokt gereageerd, evenals haar school.

“Dit kan absoluut niet. Het hoort niet bij de beroepshouding. Als ze zich zo uitlaat op social media gaat dat problemen opleveren, ook in de toekomst. En het heeft ook nog negatieve invloed op andere studenten. Maar de school heeft ook een zorgplicht voor haar”, zegt een woordvoerder van het Albeda College. Het is namelijk niet mogelijk om de studente permanent van de opleiding te verwijderen.

Na haar eerste filmpje volgde een tweede op Snapchat, waarin ze zegt: “Als jij dat fijn vindt, kom mijn werk overnemen dan. Want niemand heeft hier tijd voor.” In een laatste filmpje biedt ze alsnog haar excuses aan en zegt ze te willen leren van haar fouten. Het meisje heeft sinds het plaatsen enkele doodsbedreigingen ontvangen. 

Door: Redactie Nationale Zorggids