Normal_rechtszaak_hamer_rechtbank1

Borstendokter Rock G. werd onlangs in hoger beroep veroordeeld tot een celstraf van twee jaar, waarvan één voorwaardelijk. De man die ook de naam horrordokter draagt, gaat in cassatie bij de Hoge Raad omdat hij het niet eens is met de uitspraak. Dat meldt RTL Nieuws. 

De advocate van de borstendokter denkt dat de uitspraak in hoger beroep geen stand houdt en dat er bovendien diverse juridische onjuistheden hebben plaatsgevonden tijden de laatste zaak.

Drie jaar geleden werd G. nog vrijgesproken door de rechtbank. Het Openbaar Ministerie (OM) had in hoger beroep drie jaar cel tegen hem geeist, waarvan een jaar voorwaardelijk. Dat was dezelfde eis als drie jaar geleden voor de rechtbank.

Destijds oordeelde de rechter dat G. fouten had gemaakt, maar dat deze niet ernstig genoeg waren om hem te straffen. De aanklagers gingen ertegen in beroep.

In totaal meldden 121 ex-patiënten zich met klachten. De klachtenregen begon in 2008. Tien zaken zijn tijdens het proces behandeld. Sommige patiënten ondervinden nu nog altijd hinder. 

Door: Redactie Nationale Zorggids