Normal_kinderdokter_kinderafdeling_arts_kinderarts_dokter

Volgende week maandag 18 december gaat het toch echt gebeuren: de deuren van de kraamafdeling en kinderafdeling in het Scheper Ziekenhuis in Emmen sluiten voor onbepaalde tijd. Er waren vier nieuwe kinderartsen nodig om het de afdelingen open te houden, maar het is niet gelukt om deze vinden. Dat melden NOS en Dagblad van het Noorden. 

Het ziekenhuis bleef een week langer open, omdat het twee Groningse artsen had gevonden die het tijdelijke gat wilden opvangen. Maar deze invalbeurt was slechts van tijdelijke aard. Vanaf maandag moeten vrouwen die in het ziekenhuis willen/moeten bevallen naar Hoogeveen of Stadskanaal afreizen.

Kinderartsen zijn niet altijd nodig bij een bevalling, maar zij moeten direct oproepbaar zijn als daar noodzaak toe is. Pas als er vier nieuwe kinderartsen zijn gevonden, gaan de afdelingen weer open. Ondertussen is het ziekenhuis druk naar hen op zoek. De vacatures zijn zelfs in Duitsland uitgezet. 

Hoewel de patiëntenorganisatie Zorgbelang Drenthe het absoluut niet eens is met de sluiting van de afdeling verloskunde, hebben minister Bruno Bruins van Medische Zorg en zorgverzekeraar Zilveren Kruis inmiddels hun akkoord gegeven op de tijdelijke sluiting. Zolang de aanrijtijden van ambulances binnen de drie kwartier blijven (dit geldt voor bevallingen) hoeven Emmenaars zich niet ongerust te maken. 

Door: Redactie Nationale Zorggids