Normal_rss_entry-118075

Agenten en andere hulpverleners zijn dit jaar rond de jaarwisseling minder vaak belaagd. Politiemensen overkwam het vooralsnog negen keer, brandweermensen en ambulancepersoneel kregen acht keer te maken met (verbaal) geweld, blijkt uit de voorlopige inventarisatie van maandag die de politie opmaakte van 31 december 00.00 uur tot en met 1 januari 08.00 uur.

In totaal registreerde de politie 5930 voorvallen rond oud en nieuw, minder dan de 7126 een jaar eerder. Agenten hoefden vooral minder op te treden tegen vuurwerk dat te vroeg werd afgestoken. Vorig jaar was dat goed voor bijna drieduizend incidenten, dit keer noteerde de politie 2140 van dit soort voorvallen. Vooralsnog zijn 382 mensen aangehouden, een jaar eerder waren dat er nog 488. Twee van de aanhoudingen dit jaar vonden plaats vanwege geweld tegen hulpverleners.

Volgens Liesbeth Huyzer, lid van de korpsleiding, is de jaarwisseling "beheersbaar" verlopen. Dat komt deels door de voorbereiding van de politie op de festiviteiten, maar het slechte weer kan ook een rol hebben gespeeld, denkt zij.

Door: ANP