Normal_studenten_mbo_verpleging_verpleegkunde_zorg

Op 9 januari 2018 hebben de Hanzehogeschool Groningen en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) een samenwerkingsovereenkomst getekend rond het deeltijdonderwijs Verpleegkunde Modulair. Hiermee geven beide hogescholen aan samen op te willen trekken in het verpleegkundeonderwijs voor werkenden. Dat meldt Hanzehogeschool. 

Door deze samenwerking spelen de twee hogescholen in op de groeiende behoefte aan meer hbo-verpleegkundigen. Zo komt deze modulaire opleiding tegemoet aan de vraag vanuit het werkveld naar het hoger opleiden van verpleegkundigen. Door het bieden van flexibel en modulair deeltijdonderwijs, wordt het aantrekkelijker gemaakt om de opleiding te volgen; zowel voor verpleegkundigen met een mbo-V opleiding als zorgprofessionals zonder verpleegkundige achtergrond. Met een werkplek in de zorg- of welzijnssector kunnen zij binnen het modulaire curriculum in 2,5 tot 4 jaar worden opgeleid tot hbo-verpleegkundige.

Met de overeenkomst bevestigen de partners de samenwerking die anderhalf jaar geleden is gestart. Na een eerste verkennende fase bleek al snel dat de deeltijdopleiding Verpleegkunde van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen perfect aansloot bij de visie van de Hanzehogeschool Groningen op het onderwijs voor werkenden. Bovendien past deze opleiding goed binnen de gedeelde ambitie van de Hanzehogeschool en de HAN om in te zetten op meer flexibilisering en modularisering van het onderwijs. Het curriculum van de twee opleidingen is hetzelfde, waardoor evaluatiegegevens en verbeteringen met elkaar gedeeld kunnen worden. De beide hogescholen trekken de komende jaren intensief op bij de doorontwikkeling van deze vorm van verpleegkunde-onderwijs.

Door: Redactie Nationale Zorggids