Normal_kinderdokter_kinderafdeling_arts_kinderarts_dokter

Het Scheper Ziekenhuis in Emmen houdt de afdelingen verloskunde en kindergeneeskunde nog zeker tot april dicht. Want dan begint één nieuwe kinderarts. Het ziekenhuis heeft nog zeker twee of drie extra artsen nodig voordat de deuren van de afdelingen weer opengaan. Dat meldt Skipr. 

Afgelopen december sloot het ziekenhuis de deuren van de afdelingen verloskunde en kindergeneeskunde omdat er een tekort aan kinderartsen was ontstaan door een ruzie tussen de zorgverleners. Zwangere vrouwen, baby’s en kinderen moeten in de tussentijd uitwijken naar de ziekenhuis in Hoogeveen en Stadskanaal. Voor spoed kunnen vrouwen ook in andere ziekenhuizen in de buurt bevallen.

Tot nu toe is één kinderarts aangenomen die in april aan de slag gaat. Het gesprek met een eventueel andere nieuwe arts loopt nog. “Deze uitbreiding is nog niet voldoende om de afdelingen kindergeneeskunde en verloskunde in Emmen op korte termijn weer te openen”, zegt Treant Zorggroep, waar de ziekenhuizen in Emmen, Hoogeveen en Stadskanaal onder vallen.

Door: Redactie Nationale Zorggids