Normal_medicijnen_pillen

Het probleem van stelende verpleegkundigen in ziekenhuizen is de afgelopen jaren flink toegenomen, zo blijkt uit onderzoek van het programma Argos. In het afgelopen decennium zijn minstens 35 medewerkers, met name verpleegkundigen, in ziekenhuizen ontslagen omdat zij slaap- of kalmeringspillen stalen. Dat meldt Skipr.

Vooral in de afgelopen paar jaar is het aantal diefstallen door verpleegkundigen in ziekenhuizen toegenomen. De 22 van 35 zaken vonden namelijk in de afgelopen vier jaar plaats. De meeste verpleegkundigen die overgaan tot diefstal hebben nachtdiensten en proberen onder meer te overleven met slaappillen.

“De druk neemt verder toe, doordat oudere verpleegkundigen geen nachtdiensten meer hoeven te doen en de aanwas onder jongere verpleegkundigen stokt”, aldus Argos zaterdag. Onlangs deed V&VN, de beroepsvereniging voor verpleegkundigen en verzorgenden, onderzoek naar middelengebruik onder zorgverleners. De resultaten zijn nog niet gepubliceerd, maar Argos zegt dat hieruit zal blijken dat meer dan een vijfde van de verpleegkundigen slaappillen inneemt na een nachtdienst. 

Door: Redactie Nationale Zorggids