Normal_logo_zorgspectrum_het_zand

De reorganisatie van Zorgspectrum het Zand in Zwolle gaat volgens planning. In totaal zullen 250 medewerkers overtallig worden verklaard, waarvan al tachtig weg zijn uit de organisatie. Op 1 november is de zorginstelling gestart met het herstelplan dat de reorganisatie in gang zet. Tot 1 mei aanstaande kunnen mensen nog overtallig worden verklaard. Dat meldt De Stentor. 

Iedereen die voor die tijd overtallig is, zal aan een andere baan geholpen worden. Er worden zeker honderd voltijdsbanen geschrapt. Het doel is om geen gedwongen ontslagen te laten vallen. Omdat er wegens de reorganisatie enige onrust is ontstaan, zijn ook enkele personeelsleden vertrokken die niet boventallig zijn verklaard.

De reorganisatie blijkt nodig nu blijkt dat Het Zand, met vestigingen in Zwolle, Staphorst, Nieuwleusen, Wijhe en Heino, in 2016 een tekort van 2,7 miljoen euro had. Het Zand had meer zorg geleverd dan vergoed werd door zorgverzekeraars. Bovendien was er een nieuwe cao in werking getreden waardoor personeelsleden ineens recht hadden op een nabetaling van onregelmatigheidstoeslagen. Hier was geen rekening mee gehouden in de begroting.

Volgens bestuurder Tamara Ritsema zijn medewerkers en cliënten verdrietig dat ze moeten vertrekken. Personeelsleden die mogen blijven, zijn actief betrokken bij het herstel van de organisatie. 

Door: Redactie Nationale Zorggids