Normal_hugo_de_jonge

Mensen die in een andere sector dan de zorg hun baan hebben verloren, kunnen misschien wel omgeschoold worden tot zorgverlener. Dit denkt minister en vice-premier Hugo de Jonge. Zo overweegt De Jonge de mogelijkheid om bij een faillissement van een organisatie contact op te nemen met een curator om er zo achter te komen of er geschikt personeel voor de zorg over te nemen is. Dat meldt NOS. 

“De zorg is met 1,16 miljoen werknemers de grootste werkgever van Nederland. Maar als we niks doen, komen we in 2022 zo’n 100.000 tot 125.000 mensen tekort”, legt De Jonge uit. Hij wil niet alleen binnen de zorg kijken naar het aantrekken van nieuw personeel, maar ook naar het bedrijfsleven. Scholieren en studenten zouden bovendien vroegtijdig moeten inzien hoe aantrekkelijk het kan zijn om in de zorg te werken. Daarnaast kijkt De Jonge naar herintreders en het ophogen van de uren van parttimers.

Hij vreest dat het personeelstekort in de zorg nooit helemaal zal verdwijnen, maar wil sowieso voorkomen dat in 2022 een tekort is van 125.000 verpleegkundigen en verzorgenden. 

Door: Redactie Nationale Zorggids