Normal_rechtszaak_hamer_rechtbank1

De geestelijk leider van zorginstelling Neshoeve staat volgende week in hoger beroep terecht voor ontucht met patiëntes. Eén van zijn medewerkers, een vrouwelijke zorgmedewerker, staat deze week in de rechtbank. Tegen haar is een celstraf van twaalf maanden geëist, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Zij zou de geestelijk leider niet alleen hebben ondersteund bij het plegen van ontucht, maar ze was er ook onderdeel van. Dat meldt de Telegraaf. 

De zorgmedewerkster was eerder cliënt bij de christelijke zorginstelling, maar mocht daar later aan het werk. Zij en de geestelijk leider worden ervan beschuldigd samen seks te hebben gehad met een patiënte. Zij beweerden dat de vrouw zo namelijk beter zou worden.

De geestelijk leider, Aaldert van E., zou ook andere vrouwen hebben misbruikt. Daarvoor staat hij momenteel terecht. Eén vrouw die hij misbruikte heeft zelfmoord gepleegd. Haar zus, waarvan eerst werd gedacht dat zij ook suïcide had gepleegd, is misschien vermoord. Haar moeder – die ook werkzaam was in de Neshoeve –  en stiefvader worden hiervan verdacht. Beide sterfgevallen worden niet in verband gebracht met de praktijken van de Aaldert van E. Hij staat overigens terecht voor misbruik van minstens vier vrouwen. 

Door: Redactie Nationale Zorggids