Normal_geld

Volgens de curator van de failliete abortusklinieken CASA zal voormalige bestuursvoorzitter Bert van Herk door het Openbaar Ministerie (OM) aansprakelijk gesteld worden voor het faillissement. Hij zou verantwoordelijk zijn voor de grootschalige declaratiefraude bij CASA. De woning van de voormalig bestuurder is onlangs doorzocht door de recherche Zorgfraude van de Inspectie SZW. Er is namelijk al een strafrechtelijk onderzoek gaande naar de oplichting en fraude binnen de organisatie. Dat meldt Skipr.

CASA werkte samen met Star MDC, de organisatie die voor de klinieken echo’s uitvoerde bij plaatsing van spiraaltjes. Ook deze organisatie zou gefraudeerd hebben met declaraties. Volgens curator Mark Udink moet een diepgaand onderzoek uitwijzen of rechtsmaatregelen nodig zijn. Hij noemt dit niet ondenkbaar. 

Alle abortusklinieken van CASA zijn wegens het faillissement gesloten. Sommige locaties zijn door een andere organisaties overgenomen, op andere plekken op een geheel nieuwe kliniek zijn deuren. 

Door: Redactie Nationale Zorggids