Normal_logo_menzis_logo

Als het aan het Menzis Zorgkantoor ligt, stapt de raad van toezicht van Stichting Insula Dei Huize Kohlmann op. Het Zorgkantoor is de belangrijkste geldschieter van de zorgorganisatie, maar heeft er geen vertrouwen meer in sinds het ontslag van voormalig bestuurder Barbara Versteegen. De raad van toezicht informeerde Menzis pas later in het traject over het ontslag en de daaropvolgende rechtszaak. Dat melden de Gelderlander en Skipr. 

Barbara Versteegen kwam in mei 2017 op non-actief te staan. Reden hiervoor was het verscherpte toezicht van de (destijds) Inspectie voor de Gezondheidszorg. Versteegen zou er niet in zijn geslaagd om de organisatie uit de problemen te krijgen en bovendien zagen steeds minder mensen haar als bestuurder. In juni 207 kwam daar nog eens bij dat ze beschuldigd werd van belangenverstrengeling.

Versteegen stapte naar de rechter en die gaf haar onlangs gelijk. Stichting Insula Dei maakte veel fouten en Versteegen raakte daardoor haar baan kwijt. Onterecht, vindt de rechtbank. Daarom moet de zorginstelling haar een vergoeding van 240.000 euro betalen.

“Wij gaan ervan uit dat de raad van toezicht zich zal terugtrekken en op de kortst mogelijke termijn een nieuwe raad van toezicht zal instellen”, aldus Menzis. Het Zorgkantoor wil ook niet dat de RvT nog beslissingen neemt die van invloed kunnen zijn op de toekomst van Insula Dei. 

Door: Redactie Nationale Zorggids