Normal_justitie__rechtbank

Marjos E., medewerkster op de christelijke zorgboerderij De Neshoeve in Meerkerk, is vrijgesproken van ontucht. De vrouw zou seks hebben gehad met een cliënte, samen met medeverdachte Aaldert van E. Volgens de rechtbank kan de indruk zijn gewekt dat de cliënte geen bezwaar had tegen seks, en daarom is er geen sprake van ontucht. De twee vrouwen waren hartsvriendinnen. Op de zorgboerderij wordt zorg verleend aan mensen met psychische problemen. Dit meldt Telegraaf.

“In dit geval heeft de verdachte geen misbruik gemaakt van haar gezag als hulpverlener”, aldus de rechtbank. De cliënte en de medewerkster beschouwen elkaar als hartsvriendinnen. “Het heeft er alle schijn van dat de verdachte de seksuele handelingen heeft verricht onder invloed van de medeverdachte met wie zij een relatie had”, waarmee de rechter doelt op Aaldert van E.

De geestelijk leider van de zorgboerderij, Aaldert van E., is momenteel in afwachting van hoger beroep. Hij is verdachte in deze en nog een andere ontuchtzaak. Volgende week wordt daar uitspraak over gedaan.

Door: Redactie Nationale Zorggids