Normal_rechtszaak_hamer_rechtbank2

De 73-jarige Peter H. hoorde gisteren in de rechtbank van Amsterdam een celstraf van 30 maanden tegen zich eisen. De man was directeur van thuiszorgorganisatie TzGz en pleegde jarenlang fraude en valsheid in geschrifte. H. zou in totaal 1,4 miljoen euro in zijn eigen zakken hebben gestoken, terwijl dat geld bedoeld was voor mensen die zorg nodig hadden. Ook wordt de man verdacht van het witwassen van geld. Dit meldt BN De Stem.

Meerdere jaren kon de man zichzelf verrijken met zorggeld dat was bestemd voor zijn cliënten. Hij liet de werkzaamheden uitvoeren door onderaannemers, die hun uren indienden bij de directeur. Hij verhoogde stelselmatig het aantal uren, waardoor de man het extra geld als loon aan zichzelf uitkeerde. Hierdoor was Peter H. één van de best betaalde zorgdirecteuren van het land, ondanks de kleine organisatie die hij runde.

In de rechtbank werd een gevangenisstraf van 30 maanden geëist tegen de man. “Deze meneer heeft schaamteloos misbruik gemaakt van het vertrouwen dat de zorgaanbieder in het als zorgverlener had”, zo stelt de officier van justitie. Over veertien dagen volgt de uitspraak.

Door: Redactie Nationale Zorggids