Normal_depressie_alleen_vrouw

De politie heeft een 53-jarige tantramasseur uit Rhenen aangehouden op verdenking van seksueel misbruik van vier van zijn cliënten. De vrouwen hebben aangifte gedaan van het misbruik, dat zou hebben plaatsgevonden tussen januari 2013 en de start van 2017. Tegenwoordig komen steeds meer meldingen binnen over misbruik door tantramasseurs. Dit meldt Telegraaf. 

De vier vrouwen stellen dat de tantramasseur ongewenste seksuele handelingen heeft uitgevoerd. De politie heeft onderzoek uitgevoerd na de aangiftes en besloot de man aan te houden. Ook is in de woning van de man gezocht naar bewijs.

Steeds vaker komen meldingen binnen van tantramasseurs die seksueel misbruik maken van hun cliënten. Tantra is een filosofie die stamt uit het oude India en richt zicht op de vitale levensenergie in het lichaam. Seksuele energie is daarbij ook onderdeel van de leer. Via tantramassage denken vrouwen geheeld te kunnen worden van trauma’s die gerelateerd kunnen zijn aan misbruik. Echter blijken de masseurs niet altijd zuivere intenties te hebben en plegen zij alsnog misbruik, onder de naam van therapie.

Masseur Helene Baayen waarschuwde gisteren in de Telegraaf voor tantramasseurs. “Ga nooit naar een man voor een tantramassage”, aldus Baayen. “En laat je onder geen beding onder het mom van therapie inwendig of intiem aanraken.” In de afgelopen zes maanden zouden al 94 meldingen zijn binnengekomen over misbruik of seksueel grensoverschrijdend gedrag. Daarbij gaat het om 53 mannen. Bovendien kent Baayen verhalen van vrouwen die gedrogeerd werden en inwendige beschadigingen, abcessen en soa’s overhielden aan hun therapiesessie.

Door: Redactie Nationale Zorggids