Normal_ambulance_3

Ambulancezorg Rotterdam-Rijnmond (AZRR) is een nieuwe wervingsactie gestart waarbij nieuw ambulancepersoneel wordt getrakteerd op een hotelovernachting in Rotterdam. De actie is volgens directeur van AZRR Arie Wijten nodig omdat de regio kampt met een flink personeelstekort. Echter kunnen zij de arbeidsvoorwaarden niet aantrekkelijker maken in verband met de geldende cao, dus wordt er nu ingezet op een hotelovernachting als lokkertje. Dit meldt Telegraaf.

In Rotterdam zijn vier ambulances inclusief een actieve verpleegkundige ingezet om nieuw ambulancepersoneel aan te trekken. Wie geïnteresseerd is in het werk, kan in de ambulance een ritje maken. Wie wordt aangenomen, krijgt ook daadwerkelijk de overnachting in een middenklasse hotel in Rotterdam. Op deze manier kan iemand kennis maken met de stad.

Rotterdam-Rijnmond kampt net als vele andere regio’s in het land met een tekort aan ambulancepersoneel. “In totaal hebben we veertien mensen aangenomen, maar er zijn er net zoveel vertrokken”, aldus Wijten. De AZRR heeft vier opkomstlocaties; Rotterdam, Barendrecht, Brielle en Dirksland. In totaal worden ieder jaar zo’n 113.000 ambulanceritten verzorgd. Ongeveer 50.000 daarvan zijn met spoed. Om goede en snelle ambulancezorg te blijven bieden, is het noodzakelijk om meer personeel aan te nemen.

Door: Redactie Nationale Zorggids