Normal_vrouwe_justitia

Een 39-jarige man uit Zoetermeer heeft een celstraf van zeven maanden, waarvan drie voorwaardelijk, tegen zich horen eisen. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de man van ontucht met een patiënte. De vrouw was een patiënt van een psychiatrische instelling en kreeg van de verdachte hulp met haar huishouding. Dit meldt Skipr. 

Het slachtoffer woonde zelfstandig en werd daarin bijgestaan door haar begeleider, de 39-jarige man uit Zoetermeer. Hij zou haar helpen bij het voeren van de huishouding. Vanaf april 2016 ontstond een seksuele relatie tussen de twee, nadat de vrouw zich aanvankelijk aangetrokken voelde tot de man. Echter werd de relatie steeds agressiever en werd het slachtoffer regelmatig geslagen door de verdachte. Uiteindelijk deed de vrouw haar verhaal bij een andere medewerker en werd aangifte gedaan bij de politie door de zorginstelling.

Naast ontucht acht het OM de verdachte ook schuldig aan het misbruik maken van de situatie van de vrouw. Hij had moeten realiseren dat de vrouw met psychische problemen niet voor niets in een instelling woont. Over twee weken doet de rechtbank in Den Haag uitspraak over de zaak.

Door: Redactie Nationale Zorggids