Normal_vrouwe_justitia

De Duitse justitie acht genoeg bewijs te hebben om Klaus Ross (61) de veroordelen voor driemaal dood door schuld. Twee Nederlanders en een Belg overleden in zijn kliniek aan een overdosis van glucoseblokker 3-bromopyruvat. Hij bood een alternatieve behandeling van kanker, maar de man zou het niet zo nauw genomen hebben met de dosering van het medicijn dat hij zelf fabriceerde. Dit meldt Volkskrant. 

De fatale behandelingen vonden plaats in zijn praktijk in Brugge, België. Hij had patiënten die in het reguliere circuit niet meer geholpen konden worden voor de behandeling van kanker. Door zijn onzorgvuldigheid wordt hij vervolgd voor dood door schuld van drie van zijn patiënten. Twee jaar lang was niet duidelijk of justitie genoeg bewijs had om een zaak aan te spannen, maar aan die onduidelijkheid lijkt nu een einde te komen.

Ross zou voor de bereiden van de medicijnen onder andere een weegschaal hebben gebruikt die niet goed werkte. Ook stelde hij de dosering van het middel niet af op het gewicht van zijn patiënt. Zodoende ontstond een overdosis aan de glucoseblokkers. Ross kreeg hierdoor al een beroepsverbod opgelegd.

Door: Redactie Nationale Zorggids