Normal_sauna_massage

Het Meldpunt Tantra Misbruik heeft in zes maanden tijd zo’n honderd meldingen ontvangen van vrouwen die door een tantramasseur zijn misbruikt. Deze vrouwen schakelen vaak een tantramasseur in omdat ze in het verleden zijn misbruikt en middels het helende effect van een tantramassage dat verleden willen loslaten om weer te kunnen genieten van seks. Dat meldt de Volkskrant. 

Een seksuoloog en relatietherapeut vertelt hoe het er dertig jaar geleden aan toe ging: tijdens een tantravrouwenweekend moesten vrouwen bloot gaan liggen en aan elkaars vagina’s zitten. Vrouwen wilden dat vaak niet, maar werden min of meer gedwongen door docenten. Hoewel dit dertig jaar geleden is voorgevallen, laat dit voorbeeld wel zien hoe lastig het is om onderscheid te maken tussen tantra en het misbruiken van de situatie van de vrouw.

Bij vijftig van de bijna honderd meldingen blijkt sprake te zijn van ernstig misbruik door een tantramasseur. Een mannelijke tantramasseur, welteverstaan. Daarvan zijn er negentig in Nederland, van de in totaal 220 masseurs. Uit de meldingen bij het meldpunt blijkt dat veel van deze mannen geen enkele opleiding of training hebben gevolgd om deze specialistische masseur te worden. 

“Deze masseurs geven zogenaamde ‘helende’ massages. De vrouwen worden in trance gebracht, soms met slaapmiddelen en drugs, en worden zonder condoom gepenetreerd of op een andere manier misbruikt”, vertelt meldpunt-inititiefnemer Helen Baayen.

Waarschijnlijk doen lang niet alle vrouwen aangifte van misbruik door een tantramasseur. Uit schaamte houden ze het voor zich, of de masseurs vertellen hen dat ze seks nodig hadden om daadwerkelijk te herstellen. Volgens het Meldpunt Tantra Misbruik worden vrouwen ook weggestuurd bij de politie. Maar de politie zegt dat dit niet waar is. Toch heeft het voor de zekerheid navraag gedaan bij het meldpunt om zaken te achterhalen. Op dit moment lopen twee strafrechtelijke onderzoeken naar de misbruikpraktijken van tantramasseurs. 

Door: Redactie Nationale Zorggids