Logo_what_matters_to_you

Op initiatief van STZ, met onder meer het Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis, Albert Schweitzer ziekenhuis en HagaZiekenhuis, is Nederland het 31ste land dat zich aansluit bij de internationale What matters to you? Dag. Dit initiatief past goed bij de campagne ‘Betere zorg begint met een goed gesprek’, om samen beslissen in de zorg te stimuleren. Samen met een team van medewerkers uit de diverse STZ-ziekenhuizen en een aantal externe partners, is het de bedoeling om de beweging ook in Nederland groot te maken. Dat meldt STZ. 

Elke dag zijn zorgverleners in de weer om goede en veilige zorg te bieden. Op en rond 6 juni, de internationale What matters to you? Dag, woredn zorgprofessionals gestimuleerd en geholpen om naast goede en veilig zorg, extra aandacht te besteden aan de kleine dingen die belangrijk zijn voor een individuele patiënt en zijn of haar familie en mantelzorgers.

STZ moedigt iedereen aan om vaker met elkaar in gesprek te gaan over hetgeen echt belangrijk is voor de ander. Dat kan voor de ene patiënt heel anders zijn dan voor de andere en soms heel verrassend voor de zorgprofessional. Het doel is dat mensen zich aangemoedigd voelen deze gesprekken te blijven voeren. Ook na de What Matters to you? Dag. 

Door: Redactie Nationale Zorggids