Normal_gevangenis__prikkeldraad

Een man die in 2017 in de gevangenis zat, heeft destijds twee medewerkers van Samen Veilig (Save) via de telefoon bedreigd. Hiervoor heeft hij nu een celstraf van een maand opgelegd gekregen. Samen Veilig werkt met kinderen die onder toezicht zijn gesteld. In dit geval ging het om hulpverleners die toezicht hielden op de kinderen van de man. Dat meldt Skipr. 

De verdachte zat destijds in de gevangenis omdat hij zijn partner dusdanig had mishandeld dat ze aan de verwondingen overleed. Hier waren de hulpverleners van op de hoogte en dat feit maakte de woorden van de man, die hen tot drie keer toe agressief opbelde, nog ernstiger. Ze ervoeren het als zeer heftig en bedreigend en hebben daar geestelijk last van gehad. 

Bedreigingen gaan meestal gepaard met een geldboete, maar omdat de man dusdanig ernstige bedreigingen uitte, vond de rechter dat de verdachte een gevangenisstraf moest krijgen. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste oorspronkelijk een langere straf, maar deze eis heeft de rechtbank niet ingewilligd. 

Door: Redactie Nationale Zorggids